Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αναζήτηση εργασίας με έξυπνους τρόπους......

Αναζήτηση εργασίας με έξυπνους τρόπους
Το βιογραφικό σας
Σε 10 δευτερόλεπτα πρέπει να μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του συνεντευξιαστή

-Πρέπει να είναι ευπαρουσίαστο. Το βιογραφικό αποτελεί την πρώτη εικόνα του υποψηφίου προς τον υπεύθυνο προσλήψεων. Πρέπει να είναι ευανάγνωστο, τακτοποιημένο και αισθητικά αποδεκτό.
-Πρέπει να είναι γραμμένο σε ειδική φόρμα. Το βιογραφικό σας πρέπει να παρουσιάζει άμεσα τα βασικά στοιχεία που ζητούνται από την αγγελία ζήτησης εργασίας. Γι΄αυτό να αποφεύγετε τις γενικές φόρμες βιογραφικών και να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες φόρμες βιογραφικών για τον κλάδο στον οποίο απευθύνεστε (πωλητές, ιατροί, αρχιτέκτονες κ.ά.)
-Δεν πρέπει να έχει λάθη. Το βιογραφικό σας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει ορθογραφικά, γραμματικά ή συντακτικά λάθη.
-Δεν πρέπει να είναι μεγάλο. Παρουσιάστε μόνο τα σημαντικά στοιχεία σας σε ένα μονοσέλιδο βιογραφικό.
-Το βιογραφικό σας πρέπει να συνοδεύεται από συνοδευτική συστατική επιστολή. Ενώ το βιογραφικό σας αποτελεί μια τυποποιημένη μέθοδο αποτύπωσης των επαγγελματικών σας προσόντων, η συνοδευτική συστατική επιστολή αναδεικνύει στοιχεία του χαρακτήρα σας και της πορείας σας που δεν φαίνονται μέσα από το βιογραφικό.
Η συνέντευξη
Τα 2 πρώτα λεπτά της συνέντευξης είναι τα πιο καθοριστικά για να αποφασίσει ο συνεντευξιαστής αν είστε κατάλληλος ή όχι για την εργασία.
-Πρέπει να πηγαίνετε στην συνέντευξη προετοιμασμένοι. Κάντε πρόβα πριν πάτε για συνέντευξη και αναζητήστε στοιχεία για την εταιρεία που θα ζητήσετε εργασία από το διαδίκτυο.
-Να κάνετε κι εσείς ερωτήσεις στην συνέντευξη. Όσο αυτός που κάνει τις προσλήψεις εξετάζει αν είστε κατάλληλος ή κατάλληλη για την εργασία κάντε κι εσείς ερωτήσεις για τις αρμοδιότητες και τη θέση που σας προσφέρουν, καθώς και για το περιβάλλον της εταιρείας (π.χ. κανόνες ένδυσης, ωράριο κ.λ.π)
-Να ντύνεστε κατάλληλα. Το απλό ντύσιμο είναι το πιο κατάλληλο.
-Μάθετε να μιλάτε με τη γλώσσα του σώματος. Η χλιαρή χειραψία, οι μαζεμένοι ώμοι, το χαμηλωμένο βλέμμα δείχνουν ότι δεν είστε κατάλληλοι για καμία θέση. Αντιθέτως, η δυνατή και σταθερή χειραψία, το χαμόγελο, η αυτοπεποίθηση και η βλεμματική επαφή δείχνουν ότι είστε οι κατάλληλοι για μια σταθερή συνεργασία.
-Να κρατήσετε επαφή μετά την συνέντευξη. Μετά τη συνέντευξη να αποστείλετε ένα ευχαριστήριο e-mail. Έτσι μπορείτε να διορθώσετε τυχόν λάθη που προέκυψαν από τη συνέντευξη, να δώσετε περισσότερα στοιχεία για τον χαρακτήρα σας και να τονίσετε την επιθυμία σας να συνεισφέρετε στην εταιρεία.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου