Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Αίγινα ολοταχώς (για τη Γιορτή του Φιστικιού)

Οι τελευταίοι των αδειών που επιστρέφουν στα γραφεία τους ευχόμενοι «καλό χειμώνα» (μπρρρ) έχουν βαλθεί να βγάλουν το καλοκαίρι από το μυαλό μας. Αλλά εμείς δεν θα καταθέσουμε τόσο εύκολα τα… όπλα. Μπορούμε να παρατείνουμε τις διακοπές έστω και με μία μίνι απόδραση διάρκειας ενός Σαββατοκύριακου στην Αίγινα. 
Ιδανική αφορμή αποτελεί η Γιορτή του Φιστικιού, η οποία κορυφώνεται από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο φέτος πραγματοποιείται για 6η χρονιά και το «μενού» του είναι τόσο πλούσιο που θα γεμίσει το ταξίδι σας με αμέτρητες εμπειρίες και πάνω απ΄ όλα γεύσεις!

Η καρδιά των εκδηλώσεων χτυπά στην εμπορική έκθεση η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού. Στα δεκάδες περίπτερα της, οι επισκέπτες θα βρουν - τι άλλο; - άφθονες ποσότητες φιστικιού Αιγίνης (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης από το 1996) και των παραγώγων του. Επίσης, ντόπιοι παραγωγοί και τεχνίτες θα πωλούν αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό -μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση- μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά

Οι λιλιπούτειοι ταξιδιώτες θα βρουν το βασίλειο τους στο Φιστικοχωριό μπροστά από τον Πύργο του Μάρκελλου. Θεατρικά παιχνίδια και όχι μόνο θα φροντίσουν για την διασκέδαση μικρών καi μεγάλων παιδιών.